107.ZASJEDANJE MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE RADA Ženeva, 28.maj – 8.juni 2018.godine

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu 107. zasjedanja Međunarodne organizacije rada koja se svake godine održava u Ženevi u sjedištu organizacije.

Na plenarnom zajsedanju razmatraće se izvještaji zemalja članica o primjeni konvencija i preporuka Međunarodne organizacije rada, o nasilju nad ženama i muškarcima u svijetu rada, strateškim zadacima socijalnog dijaloga i tripartizma u skladu sa Deklaracijom o socijalnoj pravdi za fer globalizaciju MOR-a iz 2008.godine i ostalim mnogobrojnim pitanjima.

Osim učešća u plenarnom zasjedanju, predsjednica Mišić će  se sastati sa predstavnicima iz Odjela za radnička pitanja i Odjela za dostojanstven rad.

Predsjednica Mišić će, u Delegaciji BiH koju predvodi zamjenik Ministra civilnih poslova BiH, učestvovati u zasjedanju u periodu od 4. do 8.juna 2018. godine.

Poslednje vijesti

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Danas je na poziv predsjednika sindikalne organizacije Vodovod Srbac Milovana Dobrnjca kolektiv posjetio izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka Goran Savanović. Tema razgovora bio je tekst novog predloga Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti koji [opširnije]