107.ЗАСЈЕДАЊЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РАДА Женева, 28.мај – 8.јуни 2018.године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 107. засједања Међународне организације рада која се сваке године одржава у Женеви у сједишту организације.

На пленарном зајседању разматраће се извјештаји земаља чланица о примјени конвенција и препорука Међународне организације рада, о насиљу над женама и мушкарцима у свијету рада, стратешким задацима социјалног дијалога и трипартизма у складу са Декларацијом о социјалној правди за фер глобализацију МОР-а из 2008.године и осталим многобројним питањима.

Осим учешћа у пленарном засједању, предсједница Мишић ће  се састати са представницима из Одјела за радничка питања и Одјела за достојанствен рад.

Предсједница Мишић ће, у Делегацији БиХ коју предводи замјеник Министра цивилних послова БиХ, учествовати у засједању у периоду од 4. до 8.јуна 2018. године.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]