107.ЗАСЈЕДАЊЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РАДА Женева, 28.мај – 8.јуни 2018.године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 107. засједања Међународне организације рада која се сваке године одржава у Женеви у сједишту организације.

На пленарном зајседању разматраће се извјештаји земаља чланица о примјени конвенција и препорука Међународне организације рада, о насиљу над женама и мушкарцима у свијету рада, стратешким задацима социјалног дијалога и трипартизма у складу са Декларацијом о социјалној правди за фер глобализацију МОР-а из 2008.године и осталим многобројним питањима.

Осим учешћа у пленарном засједању, предсједница Мишић ће  се састати са представницима из Одјела за радничка питања и Одјела за достојанствен рад.

Предсједница Мишић ће, у Делегацији БиХ коју предводи замјеник Министра цивилних послова БиХ, учествовати у засједању у периоду од 4. до 8.јуна 2018. године.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]