Усаглашен Појединачни колективни уговор

Усаглашен Појединачни колективни уговор
Усаглашен Појединачни колективни уговор

На данашњем састанку у бањалучком предузећу „Јелшинград ливар“ ливница челика данас је усаглашен Појединачни колективни уговор. Колективним уговором је утврђено да се радницима обрачунава годишњи одмор 20 дана, плус на три године стажа један дан годишњег одмора, утврђен је регрес у висини загарантоване плате, а може бити и већи уколико финансијска средства дозвољавају, о чему ће синдикат и послодавац доносити одлуку. Утврђен је минули рад по години стажа у износу од 0,5%.

Преговорима су присуствовали Зоран Илић, предсједник Синдикалне организације овог предузећа, Тане Пеулић, секретар Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске и Томо Вујановић, генерални директор предузећа.

Представници синдиката су на састанку, од стране директора предузећа, информисани о тренутном стању у предузећу. Налога за производњу има довољно, плате се радницима редовно исплаћују, а просјечна плата у предузећу износи око 1200 КМ. Направљен је и План пословања за наредну годину, који омогућава сервисирање свих текућих обавеза, како према радницима, тако и према добављачима. Дио новчаних средстава предвиђен је и за отплату репрограмираних обавеза.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!