У Вишеграду одржана 17. редовна сједница Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске

У Вишеграду одржана 17. редовна сједница Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске
У Вишеграду одржана 17. редовна сједница Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске

У Вишеграду је дана, 15.10.2020. године одржана 17. редовна сједница Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске.

На сједници је утврђен коначан Приједлог глобалних и секторских мјера Савеза синдиката Републике Српске за Програм економских реформи Владе Републике Српске за период 2021-2023.године, које су подјељене на три области: законодавне, стратешке активности и социјални дијалог.

Предложене мјере имају за циљ рјешавање постојеће ситуације и изналажење што бољих рјешења за побољшање економско-социјалног положаја радника и њихових породица, те опоравка стања изазваног пандемијом вируса Covid-19.

Савез синдиката Републике Српске доставио је Влади Републике Српске Приједлог глобалних и секторских мјера Савеза синдиката Републике Српске за Програм економских реформи Владе Републике Српске за период 2021-2023.године, те очекује преговоре са Владом Републике Српске у вези предложених мјера.

Приједлог глобалних и секторских мјера Савеза синдиката Републике Српске за Програм економских реформи Владе Републике Српске за период 2021-2023.године, биће доступан на web страници Савеза синдиката Републике Српске.

На сједници је такође разматрана информација о активностима Савеза синдиката Републике Српске и гранских синдиката, као и о стању у синдикалним организацијама.

Констатовано је да је стање у синдикалним организацијама стабилно, нема кашњења у исплати плата или њиховог смањивања као ни отпуштања радника.

Употреба заштитне опреме у складу са препорукама Кризног штаба Републике Српске и Института за јавно здравство Републике Српске, према информацијама које су пренијели предсједници гранских синдиката, се у највећем обиму поштује.

Предсједништво Савеза синдиката Републике Српске, још једном је апеловало на све послодавце и раднике у Републици Српској, да у потпуности поштују препоручене мјере заштите, јер је у овом тренутку најважније сачувати здравље радника и привредну активност.

На сједници Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске,  утврђени су даљи правци и активности које ће Савез синдиката Републике Српске и грански синдикати проводити у наредном периоду, поштујући тренутну епидемиолошку ситуацију.

Приједлог глобалних и секторских реформских мјера Савеза синдиката Републике Српске за Програм економских реформи Републике Српске за период 2021-2023 године


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!