У Вишеграду одржан састанак представника Савеза синдиката Републике Српске са начелником општине Вишеград и синдикалнoм организацијoм

У Вишеграду одржан састанак представника Савеза синдиката Републике Српске са начелником општине Вишеград и синдикалнoм организацијoм
У Вишеграду одржан састанак представника Савеза синдиката Републике Српске са начелником општине Вишеград и синдикалнoм организацијoм

У Вишеграду је 16.10.2020.године, одржан састанак представника Савеза синдиката Републике Српске са начелником општине Вишеград, Младеном Ђуревићем, предсједником Синдикалне организације Општинске управе Вишеград, Миланом Јакшићем, те члановима синдикалног одбора.

Испред Савеза синдиката Републике Српске, састанку су присуствовали предсједница Ранка Мишић, генерални секретар, Горан Станковић и предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, Бранко Зеленовић, у чијем саставу дјелује Синдикална организација.

У разговору између предсједника Синдиката локалне самоуправе, управе и Јавних служби Републике Српске, Бранка Зеленовића и начелника општине Вишеград, Младена Ђуревића, констатовано да oпштина Вишеград нема више дуговања према запосленима у локалној самоуправи, односно да је измирена једна дугована плата из претходног периода, чиме је реализован захтјев Савеза синдиката Републике Српске и гранског синдиката.

Права радника и статус запослених неће бити упитан ни у наредном периоду.

Договорено је да се до краја године изнађу могућности за исплату још једне плате која се дугује запосленима чије се плате финансирају из општинског буџета.

Кроз разговор предсједницe Савеза синдиката Републике Српске и начелника општине Вишеград, посебна пажња је посвећена стању запослених у општини Вишеград, те могућим пројектима који би унаприједили развој Општине и омогућили већу запосленост, а самим тим и опстанак људи на овом подручју.

У том правцу, потребна је и додатна подршка Владе Републике Српске и Савјета министара Босне и Херцеговине.

Савез синдиката Републике Српске и Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске дали су пуну подршку Милану Јакшићу, предсједнику Синдикалне организације и члановима синдикалног одбора да и даље раде на побољшању права и интереса запослених у општинској управи.

Након одржаних локалних избора, биће одржан нови састанак на којем ће се расправљати о реализацији донесених закључака као и о посебној заштити појединих категорија радника у локалној самоуправи (ватрогасаца, цивилна заштита…), како би се унаприједио њихов положај и испоштовала законом утврђена права.

Након одржаног састанка у oпштинској управи Вишеград, одржан је састанак руководства Савеза синдиката Републике Српске са предсједницима синдикалних организација са подручја Регионалног синдикалног центра Вишеград-Фоча, на којем се расправљало о активностима Савеза синдиката Републике Српске и гранских синдиката, стању у синдикалним организацијама и правима радника у вријеме пандемије вируса Covid-19.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!