У ЈПШ „Шуме Српске“ а.д. Соколац потписан нови колективни уговор – На захтјев синдиката повећана цијена рада

У ЈПШ „Шуме Српске“ а.д. Соколац потписан нови колективни уговор - На захтјев синдиката повећана цијена рада
У ЈПШ „Шуме Српске“ а.д. Соколац потписан нови колективни уговор - На захтјев синдиката повећана цијена рада

У Бањалуци је данас 25.11.2021. године, у просторијама ЈПШ „Шуме РС“ а.д. Соколац, потписан нови колективни уговор, којим је дефинисана и нова цијена рада. Потписе на Колективни уговор ставили су Душан Марковић, предсједник Јединствене удружене синдикалне организације у ЈПШ „Шуме РС“ и Славен Гојковић, директор ЈПШ „Шуме РС“ а.д. Соколац.

Наиме, представници Јединствене удружене синдикалне организације у ЈПШ „Шуме РС“ а.д. Соколац постигли су раније договор са Управом предузећа да буде повећана цијена рада са 130 на 140 марака, а радници у шумским газдинствима су након договора сидниката и Управе обуставили планиране штрајкове упозорења. Повећање цијене рада важно је за све раднике овог предузећа, јер је цијена рада, на захтјев синдиката, повећана након 13 година.

У Јединственој удруженој синдикалној организацији  ЈПШ „Шуме РС“ а.д. Соколац кажу да су радници доведени до тога да им истиче Колективни уговор и да се чекало извјесно вријеме да се потпише нови уговор, који је квалитетан и радницима омогућава да остваре своја законом предвиђена права.

Колективни уговор за запослене у ЈПШ „Шуме Српске“ а.д. Соколац је закључен на период од три године. У процесу преговарања, Јединствена удружена синдикална организација у ЈПШ „Шуме РС“ а.д. Соколац имала је пуну подршку Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира РС и Савеза синдиката Републике Српске.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!