Тане Пеулић у радној посјети предузећу „Индустрија алата“ Требиње

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске и Драган Симовић, извршни секретар Савеза синдиката РС, разговарали су 15.6.2021. године са руководством предузећа „Индустрија алата“ Требиње. Састанку су присуствовали Јованка Уљаревић, генерални директор, Славко Вучуревић, предсједник УО предузећа „Индустрија алата“ Требиње и Божидар Стевановић, члан УО. Испред синдиката овог предузећа присутни су били Доброслав Мискин, предсједник синдикалне организације, Мирјана Шупић и Божидар Стевановић, чланови синдикалног одбора.

Разговарано је о тренутном стању у предузећу и активностима које менаџмент и управа проводе на стабилизацији колектива. Директорица Уљатевић је информисала присутне о тренутном стању, наглашавајући да има довољно уговора за производњу, да се укупна производња пласира у извозу, плате се редовно исплаћују, али је присутан недостатак квалификоване радне снаге. Истакла је да је покренуто низ активности у Влади РС и ресорним министарствима у циљу трајног рјешења раније стечених обавеза, које отежавају рад и могућност већег повећања плата запосленим радницима. Генерална директорица је присутне упознала и са чињеницом да је већи број тужби од стране запослених радника путем адвокатске канцеларије, који праве велике трошкове предузећу, иако предузеће свим радницимакоји стичу услове за пензију уплаћује све обавезе.

Предсједник УО и чланови потврдили су наводе генералног директора.

Тане Пеулић, предсједник овог гранског синдиката поздравио је напоре свих запослених да очувају један од најстаријих колектива у металској индустрији и обећао да ће о свим проблемима и изазовима са којима се суочавају у овом предузећу разговарати и са ресорним министром.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!