Тане Пеулић посјетио предузећа „МЕТАЛ“ и „Механизми Б“

Тане Пеулић посјетио предузећа „МЕТАЛ“ и „Механизми Б“
Тане Пеулић посјетио предузећа „МЕТАЛ“ и „Механизми Б“

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске и Бошко Гргић, повјереник Савеза синдиката РС за општину Градишка присуствовали су састанку синдикалног одбора „МЕТАЛ“ Градишка. На састанку је разговарано о стању у предузећу, а посебно о лошем социјалном дијалогу између синдиката и руководства предузећа, прековременом раду, условима рада, као и акту о процјени ризика.

Након дуже расправе једногласно су донесени следећи закључци:

–  поднијети захтјев за преговоре са послодавцем по питању нове цијене рада за наредну годину у складу са појединачним колективним уговором,

– поднијети захтјев инспекцији рада за инспекцијски надзор за прековремени рад, лоше услове рада, ревидирање акта о процјени ризика на радним мјестима који није вршен од 2013.године.

Током боравка у Градишци, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике посјетио је и предузеће „Механизми Б“ Градишка и разговарао са предсједницом синдиката Сањом Раца о стању у предузећу и стању у Синдикалној организацији. Сложили су се да треба све урадити да се сачува стабилност предузећа, стабилност радно правног статуса запослених и јединство чланова синдиката.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!