Tane Peulić dobio zahvalnicu švedskog Olof Palme centra

Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske je u Beogradu dobio zahvalnicu od švedskog Olof Palme centra, zbog zalaganja i učešća u programima jačanja civilnog društva na Zapadnom Balkanu. Zahvalnicu je gospodinu Peuliću uručio Jan Lundin, ambasador Švedske u Beogradu. Svečani ručak i dodjela zahvalnica organizovani su povodom Programa podrške organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Sindikat metalske industrije i rudarstva Republike Srpske je zajedno sa Pokrajinskom organizacijom sindikata metalaca Vojvodine i švedskim sindikatom metalaca IF „Metal“  realizovao četvorogodišnji projekat „Sindikat bez granica“ koji je jedini projekat na Balkanu u kojem su učestvovale tri zemlje.
Olof Palme centar je organizacija švedskog radničkog pokreta i radi na jačanju demokratije, ljudskih prava i mira. Broji 27 organizacija članica koje tradicionalno gaje duh solidarnosti i pomažu i sarađuju sa organizacijama širom svijeta u preko 200 projekata među kojima je i naš projekat „Sindikat bez granica“.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!