Свечаном сједницом обиљежен Свјетски дан учитеља /просвјетних радника

Интонирањем химне Републике Српске у Дому синдиката у Бањалуци отпочело је обиљежавање Свјетског дана просвјетних радника
Интонирањем химне Републике Српске у Дому синдиката у Бањалуци отпочело је обиљежавање Свјетског дана просвјетних радника

У Савезу синдиката Републике Српске у Бањалуци обиљежен је Свјетски дан учитеља. UNESCO је 1994. године 5. октобар прогласио за Свјетски дан учитеља, јер је на исти датум 1966. године потписана препорука. Овај дан је прилика да Синдикат образовања, науке и културе РС покаже како је рад учитеља/просвјетних радника препознат као један од најважнијих и најбитнијих за укупан развој  друштва, те је потребно да се као такав цијени и поштује.

Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе је, обраћајући се новинарима у Бањалуци, рекао да би положај свих просвјетних радника увијек требао бити бољи и зато ће овај синдикат радити на томе, како би се вратило достојанство свим просвјетним радницима у Републици Српској.

„Просвјетни радници свој посао раде квалитетно, што се види по ученицима који изађу из школе. Данашњи дан се прославља у преко 100 земаља, па тако и у Републици Српској. Синдикат ће у наредном периоду истрајати на побољшању свих сегмената рада просвјетних радника“, рекао је Драган Гњатић.

Учитељица Божица Глигорић поручила је да је данас циљ, више него икад, да се укаже на значај и важност учитељског позива за развој и просперитет цјелокупног друштва.

„Учитељ сваком својој рјечју, својим дјелом и цјелокупном својом појавом васпитно дјелује на младе генерације. Отуда важност и значај овог и те како хуманог позива. Ја желим да свим својим колегама, просвјетним радницима  честитам данашњи дан и да се данас више него икад осјећамо посебним и јединственим у овом друштву“ , рекла је Божица Глигорић. 

Из Синдиката образовања, науке и културе РС је поручено да ће истрајати у борби за побољшање материјалног и социјалног статуса свих запослених у овим областима и чланова синдиката како би у наредном периоду добили бољу и љепшу Републику Српску.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!