СРЕЋНА ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА

СРЕЋНА ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА
СРЕЋНА ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА

Савез синдиката Републике Српске и Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске, свим учитељима, наставницима, професорима као и васпитачима, честита школску славу – Светог Саву.

Такође, свима онима који раде у образовном систему честитамо школску славу.

Прошла година и ова година су посебне, пуне изазова, тешких одлука и великих задатака који су били и који јесу пред нашим учитељима, нашим наставницима и нашим професорима.

Сви они су, не штедећи себе, дајући свој професионални максимум одговорили на сваки изазов, на сваку препреку и са посебном емпатијом према нашој дјеци и Републици Српској, беспријекорно и савршено урадили свој посао.

Бити просвјетни радник је част и задовољство али и бескрајна одговорност.

Све то, у свом раду, су показали наши просвјетни радници и у вријеме пандемије вируса Covid -19, када су својом спретношћу и знањем, организовали наставни процес и нису ускратили својим ученицима обавезу и срећу да уче, да се такмиче, да постижу резултате и да стасавају, већ сутра, у образоване, васпитане људе од којих зависи будућност Српске.

И данас, на дан школске славе, најискреније се захваљујемо свим просветним радницима на одговорности у светом послу који обављају.

Ви сте битни за нашу дјецу, ви сте битни за Српску и друштво у којем живимо и радимо, и чим прије треба озбиљно размислити, да се бар дјелимично награди ваш рад и ода признање вама прије свега сјајним људима и одличним стручњацима.

Сва занимања су важна, сви послови су важни, али  морамо сви имати на уму да без образоване и здраве нације нема будућности.

Ми смо заједно са вама оредјељени за будућност, за нашу дјецу и за поносне и цијењене просветне раднике.

Е то је задатак Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Синдикат интензивно ради у сарадњи са Министарством, да ово што јесте захтјев, буде у најскорије вријеме и реализовано.

Још једном, уважене колеге и колегинице, ви сте наши хероји, хвала вам и срећна вам школска слава – Свети Сава.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!