Савез синдиката Републике Српске обиљежава 30 година постојања и рада

Савез синдиката Републике Српске обиљежава 30 година постојања и рада
Савез синдиката Републике Српске обиљежава 30 година постојања и рада

Савез синдиката Републике Српске основан је давне 1992. године, у ратним условима, као истински заштитник радника у Републици Српској. Како је стасавала и расла Република Српска, тако је стасавао и растао Савез синдиката Републике Српске, мијењајући се и трансформишући се на начин да одговори свим изазовима, којих је било на претек, а само с једним циљем, да заштити радника у Републици Српској. Тај посао никад није био лак. Било је успона и падова, али Савез синдиката Републике Српске 30 година штити интересе радника Републике Српске, радника, наших чланова.

Савез синдиката Републике Српске представља једину, већинску, репрезентативу синдикалну организацију, а гранско организовање и дјеловање у оквиру Савеза синдиката Републике Српске наша је темељна реформа.  15  гранских синдиката – пет синдиката буџетских и фондовских корисника и 10 гранских синдиката који заступају запослене у привреди, који дјелују у оквиру Савеза синдиката Републике Српске, су репрезентативне, већинске организације радника, грана и дјелатности.

Савез синдиката Републике Српске је, упркос многим изазовима, током протеклих 30 година постао зрела и темељито трансформисана организација, модерна организација по мјери радника.

Савез синдиката Републике Српске ће 30 година постојања и рада обиљежити 25. августа 2022. године, у Банском двору, у Бањалуци.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!