Савез општина и градова Републике Српске дао препоруку јединицама локалне самоуправе да повећају плате

Савез општина и градова Републике Српске дао препоруку јединицама локалне самоуправе да повећају плате
Савез општина и градова Републике Српске дао препоруку јединицама локалне самоуправе да повећају плате

Након што је Синдикат локалне самопуправе, управе и јавних служби Републике Српске поднио иницијативу Савезу општина и градова РС за повећање плата за запослене у јединицама локалне самоуправе, кроз повећање најниже цијене рада, Предсједништво Савеза општина и градова РС на својој 67. сједници одржаној 25. децембра ове године, размотрилo је иницијативу Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби и донијело Закључак.

„Предсједништво Савеза подржава иницијативу Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и препоручује свим јединицама локалне самоуправе у Републици Српској да размотре могућност повећања плата за запослене у јединицама локалне самоуправе кроз повећање цијене рада“, закључак је Предсједништва Савеза општина и градова РС.

Бранко Зеленовић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС подсјећа да је иницијатива за повећањем плата на адресу Савеза упућена у октобру мјесецу, као дио Кампање Савеза синдиката РС са циљем повећања плата свим радницима у РС.

 „У том циљу, као репрезентативан синдикат у подручју јавне управе и обавезног социјалног осигурања, упутили смо допис на адресу Савеза оптшина и градова, ради повећања цијене рада за запослене у локалној самоуправи, како би се плате запосленим у јединицама локалне самоуправе повећале за најмање 10%, а како је то претходно најављено од представника власти у Републици Српској“, рекао је Бранко Зеленовић, предсједник овог Синдиката.

Ранијим измјенама и допунама Закона о платама, усвојеним по хитном поступку, повећане су плате запослених у управи и јавним службама почев од  01. јануара 2020. године.

Из Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС позивају све градоначелнике и начелнике локалних заједница да са предсједницима синдикалних организација приступе преговорима око утврђивања цијене рада за 2020. годину којом ће се повећати плате у јединицима локалне самоуправе.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!