Састанак синдиката и менаџмента: Радницима „Алумине“ веће плате

Састанак синдиката и менаџмента: Радницима „Алумине“ веће плате
Састанак синдиката и менаџмента: Радницима „Алумине“ веће плате

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске је у четвртак (06.02.2019.год.) у предузећу „Алумина“ разговарао са предсједником Управног одбора и делегацијом синдикалног одбора предузећа. Састанку је присуствовао Миле Матић, предсједник Управног одбора, Раденко Смиљанић, предсједник синдикалне организације, Живка Павловић, Славиша Обрадовић, Сузана Драгићевић и Радоје Бојовић, чланови синдикалног одбора. Преговарано је о повећању плате за запослене раднике за 2020.годину. Након завршених преговора договорено је да ће запослени у компанији „Алумина“ имати веће плате у 2020. години. На састанку је договорено да свим радницима овог привредног друштва нето плата буде повећана за 65 КМ линеарно.  Такође, истом одлуком утврђена је и исплата варијабилног-стимулативног дијела  у просјеку од 25 КМ.  Како је договорено,  менаџмент и синдикат нове преговоре ће одржати крајем фебруара.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић подсјетио  је  да су Синдикат и менаџмент започели преговоре 26. децембра прошле године када су се договарали да се утврди нова вриједност плата за запослене у „Алумини“ .

-У коректним разговорима и односима и једне и друге стране,  договорили смо се да се јануарска плата  запосленима у „Алумини“ повећа линеарно за  65 КМ, док ће варијабилни-стимулативни дио износити у просјеку 25  КМ – рекао је Пеулић и додао да ће се крајем фебруара одржати нови преговори и анализирати ефекти ове одлуке.

Предсједник Управног одбора „Алумине“ Миле Матић је рекао да је опредјељење менаџмента да треба да се побољша материјални положај запослених у привредном друштву „Алумина“, али да треба правилно стимулисати раднике у фабрици.  Подвукао је да стандард људи искључиво зависи од тога колико ћемо правилно извршавати своје обавезе и радне задатке. Матић је рекао да је спремност менаџмента да се платни фонд запослених повећа до нивоа једне плате на годишњем нивоу.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске у петак је посјетио бањалучко предузеће „Космос“. Тане Пеулић је заједно са предсједником синдикалне организације „Космос“ а.д. Бања Лука, Михајлом Зрнићем присуствовао на УКЦ Бањалука, инсталирању првог уређаја (TIOKRAFT GILTERI) фотолаталитички систем пречишћавања ваздуха који је предмет Уговора о пословно-техничкој сарадњи предузећа „Космос“ а.д. Бања Лука и компаније „КРЕТ“ из Москве.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!