Састанак Синдикалне организације Алумина Зворник на Дан предузећа 6.октобар

Састанак Синдикалне организације Алумина Зворник на Дан предузећа 6.октобар
Састанак Синдикалне организације Алумина Зворник на Дан предузећа 6.октобар

Дана 6.10.2020. године одржан је састанак у Алумини Зворник на којем су присуствовали предсједник Управног одобра Миле Матић, предсједник синдикалне организације, Раденко Смиљанић и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Тане Пеулић.

На састанку је разговарано о тренутном стању у предузећу, о чему је извјештавао предсједник Управног одбора и нагласио да је предузеће радило све вријеме у пуном капацитету, да су исплаћене све плате са обавезама на плате, да су обезбјеђене довољне количине репроматеријала за несметану производњу и да није било отпуштања радника. Истакао је да треба заједно са синдикатом изнаћи најбоље рјешење за све запослене у погледу превоза с обзиром да радници путују из различитих мјеста и користе различите услуге превоза. Договорено је да стручне службе припреме приједлог који ће се усагласити са синдикатом како би се донијела коначна одлука.

Након састанка одржан је пријем за породице погинулих бораца пошто је то и дан предузећа.

На пријему се обратио представник менаџмента, Раденко Смиљанић предсједник синдикалне организације и Тане Пеулић који је поздравио присутне и позвао да се  сви у колективу требају ангажовати на квалитетном извршавању радних обавеза и очувању предузећа како би се створили узслови за запошљавање младих радника а и њихове дјеце и унучади.

Након обраћања присутних, синдикална организација је уручила свим породицама по 150,00 КМ као што то чини већ дуги низ година.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!