Састанак представника Синдиката здравства и социјалне заштите РС са министром Аленом Шеранићем

28.01.2019. године одржан је састанак представника Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске на челу са Миленком Гранулићем и министра здравља и социјалне заштите Алена Шеранића.

Предсједник Миленко Гранулић упознао је министра о активностима када је у питању економско – социјални положај радника у здравству са конкретним захтјевом за повећање цијене рада, уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, те о измјени и допуни и доношењу нових прописа у области здравствене заштите и здравственог осигурања у Републици Српској.

Такође, министар је упознат и са активностима синдиката везано за унапређење здравственог система у цјелости, кроз стандарде и нормативе здравствене заштите и формирање мреже здравствених установа у Републици Српској. Током састанка у више наврата предсједник Гранулић је истицао побољшање економско – социјалног положаја радника како би се спречио тренд одласка квалификованог и стручног кадра у иностранство, те о многим изазовима и потешкоћама са којима сец сусрећу радници у здравственом систему Републике Српске.

Министар Ален Шеранић је упозао представнике синдиката о активностима које ће проводити у наредном периоду током обиласка здравствених установа ради упознавања стања на терену и анализе пословања истих, са јасним циљем унаређења здравствене заштите и здравственог система у цјелости.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!