Састанак предсједника СТУД РС Горана Савановића са радницима Меркатора

Састанак предсједника СТУД РС Горана Савановића са радницима Меркатора
Састанак предсједника СТУД РС Горана Савановића са радницима Меркатора

Због истека десетогодишњег закупа продајних објеката у Градишци и на Старчевици у Бањалуци комапанија Меркатор БИХ крајем новембра 2018. године враћа објекте власнику ТРОПИК Бањалука.

Радници из ових објеката затражили су помоћ и Синдикат трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске укључио се у пружање помоћи.

Предсједник СТУД РС Горан Савановић и повјереник ССРС за Градишку Бошко Гргић одазвали су се позиву радника Меркатора те им предочили ток преговора и њихова права. Састанак је одржан у петак 19. октобра у Градишци.

Компанија Тропик и овај пут је показала свој лош однос према радницима, јер је одбила да раднике преузме са враћањем објеката, него им је понудила могућност заснивања пробног рада на одређено вријеме од мјесец дана и то након интервјуа.

На овај начин радници који раде у просјеку око 10 година губе статус радника на неодређено вријеме.

Након неколико разговора и писмене кореспонденције између предсједника СТУД РС и предсједника синдикалне организације Меркатор са руководством компаније добијене су гаранције да ће статус радника бити ријешен у складу са радно – правним законодавством Републике Српске.

Радници су изразили захвалност синдикату за помоћ која им се пружа.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!