Сасатанак представника синдиката и руководства бањалучког предузећа „Јелшинград Ливар“

У Бањалуци су у сриједу,  13.11.2019.године, одржани  разговори између синдикалног одбора и генералног директора предузећа  „Јелшинград Ливар“ Бања лука. Састанку су присуствовали Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српскр, Миодраг Брдар, генерални директор друштва, Драго Божић, предсједник синдикалне организације, као и Зоран Илић и Драган Нинковић, чланови Синдикалног одбора. На састанку је разговарано о стању и перспективи предузећа.

Генерални директор је упознао присутне о тренутном стању у предузећу и његовој перспективи и истакао је да се плате редовно исплаћују, у последња три мјесеца исплаћују се бруто плате, обезбијеђен је превоз радницима, топли оброк, регрес, заштита на раду и друго. За преко 30% запослених радника извршена је корекција коефицијената и до краја године планирано је да се за све запослене коригују коефицијенти чиме се ствара изузетно позитивна атмосфера и веће задовољство запослених.

Договорено је да се у наредном периоду разговара о повећању цијене рада, да се ради на јединственој синдикалној организацији, да се синдикални одбор и менаџмент предузећа чешће састају и међусобно информишу о свим битним питањима како за предузеће тако и за све запослене.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!