Сарадња СТУД РС и Удружења радника угоститељства и туризма РС

Сарадња СТУД РС и Удружења радника угоститељства и туризма РС
Сарадња СТУД РС и Удружења радника угоститељства и туризма РС

Данас је у Бањалуци одржан састанак предсједника СТУД РС Горана Савановића и члана Републичког одбора СТУД РС Ђуре Амиџића са Предсједником Удружења радника угоститељства и туризма РС Жељком Татићем и предсједником Скупштине Удружења Раденком Пузићем.

На састанку се разговарало о могућим облицима сарадње и заједничког дјеловања ове двије организације, а све у интересу заштите чланства.

Учесници састанка потврдили су постојање заједничких интереса и потребу дугорочне сарадње.

Као први заједнички задатак постављен је састанак са Главним Републичким инспектором рада Зораном Микановићем у вези контроле рада на црно у овој области , који ће се одржати у понедјељак 24.12.2018. године у просторијама Инспектората у Бањалуци.

Удружење је прихватило иницијативу Синдиката око смањења или укидања рада недјељом и даће свој максималан допринос овој акцији током 2019 године.

Синдикат ће са својим члановима учествовати у обуци радника за одређена усавршавања, специјализације и преквалификације радника у области угоститељства које ће организовати Удружење .

Ово су први али крупни задаци за обе организације од заједничког интереса и имаће и подршку Савеза синдиката Републике Српске у даљем раду.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!