Saradnja STUD RS i Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma RS

Saradnja STUD RS i Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma RS
Saradnja STUD RS i Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma RS

Danas je u Banjaluci održan sastanak predsjednika STUD RS Gorana Savanovića i člana Republičkog odbora STUD RS Đure Amidžića sa Predsjednikom Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma RS Željkom Tatićem i predsjednikom Skupštine Udruženja Radenkom Puzićem.

Na sastanku se razgovaralo o mogućim oblicima saradnje i zajedničkog djelovanja ove dvije organizacije, a sve u interesu zaštite članstva.

Učesnici sastanka potvrdili su postojanje zajedničkih interesa i potrebu dugoročne saradnje.

Kao prvi zajednički zadatak postavljen je sastanak sa Glavnim Republičkim inspektorom rada Zoranom Mikanovićem u vezi kontrole rada na crno u ovoj oblasti , koji će se održati u ponedjeljak 24.12.2018. godine u prostorijama Inspektorata u Banjaluci.

Udruženje je prihvatilo inicijativu Sindikata oko smanjenja ili ukidanja rada nedjeljom i daće svoj maksimalan doprinos ovoj akciji tokom 2019 godine.

Sindikat će sa svojim članovima učestvovati u obuci radnika za određena usavršavanja, specijalizacije i prekvalifikacije radnika u oblasti ugostiteljstva koje će organizovati Udruženje .

Ovo su prvi ali krupni zadaci za obe organizacije od zajedničkog interesa i imaće i podršku Saveza sindikata Republike Srpske u daljem radu.