Саопштење за јавност Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске

Саопштење за јавност Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске
Саопштење за јавност Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске

Поштовани грађани Републике Српске,

МОЛИМО  ВАС, ДАЈТЕ ШАНСУ И НАМА И СЕБИ!

Ми смо на измаку снаге, физичке издржљивости, све нас је мање, дошли смо до зида.

Поштовани грађани,

Дајте нам шансу, да сачувамо здравствени систем, да сачувамо ваше здравље, да пружамо помоћ онима којима је неопходна. Ако и даље будете учесници и организатори породичних славља, рођендана и свадби, журки и приватних провода, ако и даље значајан број вас одбацује маску и физичку дистанцу, веома брзо неће бити мјеста за COVID позитивне са тешким симптомима. Поштовани грађани, неће бити мјеста за хроничне болеснике и све друге који се свакодневно сусрећу с различитим обољењима.

Ситуација је драматична, здравствени радници су уморни, исцрпљени, многи су и болесни, помозите нам. Носите маску, држите дистанцу, не идите и не организујте никаква окупљања. Ваша маска и ваша дистанца, чува вас, чува нас, чува здравствени систем, чува економије, чува Српску, па зар је толико тешко да испоштујете мјере. Бескрајно смо захвални свима вама који поштујете све епидемиолошке мјере.

Позивамо Министарсто здравља и социјалне заштите РС, директоре УКЦ, болница и домова здравља, као и Кризни штаб да изнађу могућност да се са Завода за запошљавање позову здравствени радници као помоћ, да се додатно мотивишу запослени, како би сви заједно побиједили COVID, сачували здравствени систем и што је најважније сачуваали наше грађане.

ЧЛАНОВИ СИНДИКАТА  ЗДРАВСТВА И СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ РС.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!