Ранка Мишић разговарала са Стивеном Меклаудом

Ранка Мишић разговарала са Стивеном Меклаудом
Ранка Мишић разговарала са Стивеном Меклаудом

Ранка Мишић, предсједница Савеза синдиката Републике Српске разговарала је данас са Стивеном Меклаудом, представником Америчког центра солидарности  са сједиштем у Вашингтону. Циљ састанка је званична посјета Стивена Меклауда, новог директора Програма за Србију, БиХ и Албанију, те разматрање приоритета активности синдиката у наредне двије године. Састанку је присуствовао и Саша Узелац, координатор Центра из канцеларије Београд.

Основни циљ ове организације је промоција радничких  и људских права широм свијета, техничка и логистичка подршка синдикатима у борби за слободу удруживања, колективно преговарање, као и оснаживање младих и жена у синдикалном покрету. Амерички центар солидарности има преко 200  професионално запослених који раде у преко 60 земаља и сарађују са преко 300 синдиката и невладиних организација.

На састанку је било ријечи и о Програму за Балкан,  којим намјеравају пружити техничку експертизу и обуке синдикатима у јачању њихових структура, јачању родне равноправности, заштити и здрављу на раду, сузбијању сиве економије, реформама радног законодавства, јачању социјалног дијалога кроз колективно преговарање, као и комуникације са медијима.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!