Ranka Mišić razgovarala sa Stivenom Meklaudom

Ranka Mišić razgovarala sa Stivenom Meklaudom
Ranka Mišić razgovarala sa Stivenom Meklaudom

Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske razgovarala je danas sa Stivenom Meklaudom, predstavnikom Američkog centra solidarnosti  sa sjedištem u Vašingtonu. Cilj sastanka je zvanična posjeta Stivena Meklauda, novog direktora Programa za Srbiju, BiH i Albaniju, te razmatranje prioriteta aktivnosti sindikata u naredne dvije godine. Sastanku je prisustvovao i Saša Uzelac, koordinator Centra iz kancelarije Beograd.

Osnovni cilj ove organizacije je promocija radničkih  i ljudskih prava širom svijeta, tehnička i logistička podrška sindikatima u borbi za slobodu udruživanja, kolektivno pregovaranje, kao i osnaživanje mladih i žena u sindikalnom pokretu. Američki centar solidarnosti ima preko 200  profesionalno zaposlenih koji rade u preko 60 zemalja i sarađuju sa preko 300 sindikata i nevladinih organizacija.

Na sastanku je bilo riječi i o Programu za Balkan,  kojim namjeravaju pružiti tehničku ekspertizu i obuke sindikatima u jačanju njihovih struktura, jačanju rodne ravnopravnosti, zaštiti i zdravlju na radu, suzbijanju sive ekonomije, reformama radnog zakonodavstva, jačanju socijalnog dijaloga kroz kolektivno pregovaranje, kao i komunikacije sa medijima.


NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!