Ranka Mišić razgovarala sa Stivenom Meklaudom

Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske razgovarala je danas sa Stivenom Meklaudom, predstavnikom Američkog centra solidarnosti  sa sjedištem u Vašingtonu. Cilj sastanka je zvanična posjeta Stivena Meklauda, novog direktora Programa za Srbiju, BiH i Albaniju, te razmatranje prioriteta aktivnosti sindikata u naredne dvije godine. Sastanku je prisustvovao i Saša Uzelac, koordinator Centra iz kancelarije Beograd.

Osnovni cilj ove organizacije je promocija radničkih  i ljudskih prava širom svijeta, tehnička i logistička podrška sindikatima u borbi za slobodu udruživanja, kolektivno pregovaranje, kao i osnaživanje mladih i žena u sindikalnom pokretu. Američki centar solidarnosti ima preko 200  profesionalno zaposlenih koji rade u preko 60 zemalja i sarađuju sa preko 300 sindikata i nevladinih organizacija.

Na sastanku je bilo riječi i o Programu za Balkan,  kojim namjeravaju pružiti tehničku ekspertizu i obuke sindikatima u jačanju njihovih struktura, jačanju rodne ravnopravnosti, zaštiti i zdravlju na radu, suzbijanju sive ekonomije, reformama radnog zakonodavstva, jačanju socijalnog dijaloga kroz kolektivno pregovaranje, kao i komunikacije sa medijima.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!