Преговори о платама и кориштењу одмаралишта за раднике Алумине Зворник

Преговори о платама и кориштењу одмаралишта за раднике Алумине Зворник
Преговори о платама и кориштењу одмаралишта за раднике Алумине Зворник

Дана 28. 05. 2021. године одржани су преговори између делегације Синдикалног одбора и предсједника Управног одбора Алумина Зворник. Преговорима је присуствовао Миле Матић,предсједник Управног одбора, Раденко Смиљанић,предсједник синдикалне организације и Синиша Новициц,члан синдилалног одбора.  Преговорима је присуствовао Тане Пеулић предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Тема преговора је била кориштење одмаралишта за запослене у 2021.години и могућност повећања плата.  Матић је упознао присутне да је опредијељеност руководства предузећа да се радницима предузећа омогући кориштење одмаралишта и да је Одбор повјерилаца већ дао писмену сагласност да радници могу користити одмаралиште и очекује да ће Управни одбор донијети исту одлуку.

Што се тиче могућности повећања плате отворено је то питање и договорено да се припреми приједлог који ће се усагласити са синдикатом.

Након завршених преговора одржана је сједница Синдикалног одбора на којој су предложени потенцијални кандидати за органе гранског Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!