Предсједник Синдиката ОНК Републике Српске Драган Гњатић у Сребреници

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић боравио је данас у радној посјети ЈУ Прва ОШ Сребреница. У склопу ове посјете, предједник Гњатић је одржао састанак са предсједницима синдикалних организација из  7 основних и средњих школа са подручја општина Сребреница и Братунац.

На састанку је предсједник Гњатић упознао присутне са актуелностима у раду овог синдиката, са посебним освртом на Законе о платама који су на снази од 1. марта ове године, те активностима у вези преговора о измјенама и допунама колективног уговора за запослене у овим областима. У другом дијелу састанка предсједник Гњатић је одговарао на појединачна питања синдикалних активиста. На састанку је закључено да је потребно да синдикални активисти на свим нивоима организовања и даље раде на омасовљењу овог синдиката, што ће свакако допринјети даљем јачању позиције овог синдиката у преговорима са надлежним министарствима везано за поправљање материјалног и радно – правног статуса запослених у области образовања, науке и културе у Републици Српској. Такође, предсједник Гњатић је позвао чланове синдиката да узму учешће у спортско – рекреативним сусретима Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске који ће бити организовани ове године.

Предсједник Гњатић је разговарао и са директором ЈУ Прва ОШ Сребреница Драгим Јовановићем. Директор је нагласио да је сарадња са синдикатом у овој установи изузетно коректна, а сви присутни су се сложили у важности улоге Синдиката образовања, науке и културе и Савеза синдиката Републике Српске у постизању бољих материјалних услова за све запослене у Републици Српској.

Предсједник Гњатић се на позив директора уписао у књигу „Љетопис Школе“.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!