Предсједница ССРС Ранка Мишић присуствовала 16. Конгресу Савеза самосталних синдиката Србије

Предсједница ССРС Ранка Мишић присуствовала је 16. Конгресу Савеза самосталних синдиката Србије
Предсједница ССРС Ранка Мишић присуствовала је 16. Конгресу Савеза самосталних синдиката Србије

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, присуствовала је 16. Конгресу Савеза самосталних синдиката  Србије који је одржан 30.06.2020.године. у Београду. 

Са Конгреса, којем је присуствовало 296 делегата, као и бројни гости из земље и иностранства, упућена је заједничка порука ИСКУСТВО СА НАМА, БУДУЋНОСТ ПРЕД НАМА.

За председника Савеза самосталних синдиката Србије поново је изабран Љубисав Орбовић, који ће и у наредном петогодишњем периоду предводити организацију.
На конгресу је усвојен Извештај о раду СССС, извештаји Надзорног и Статутарног одбора СССС између два конгреса, верификован избор нових чланова Вијећа СССС и изабрани чланови Надзорног и Статутарног одбора Савеза.

Усвојена су конгресна документа – Програм СССС, седам резолуција и двије декларације.

Захваливши се на позиву да присуствује Конгресу, предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, нагласила је да је важно да Синдикат, као и СССС, буду јаки и буду солидарни.

„Синдикати морају бити окупљени око човјека, јер човјек ће капитал стварати својим рукама и својим знањем. Нема промена на овој планети без човјека и то синдикати морају разумјети као своју шансу. Ми морамо да креирамо промјене по мјери човјека, за мање неједнакости, за више слободе“.

„Желим вам да будемо солидарни и јаки, то треба радницима и Србије и региона и Европе. Не дајмо капиталу да у овој ситуацији узме поене за себе, да постане још похлепнији“, поручила је Мишићева.

Конгресу су присуствовали и Ивица Дачић, први потпредсједник Владе Србије и министар иностраних послова, Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милош Ненезић, предсједник Уније послодаваца Србије, Зоран Стојиљковић, председник Уједињених гранских синдиката „Независност“, Бранкица Јанковић, повјереница за равноправност, директорке фондова ПИО, Солидарности и здравственог осигурања, Драгана Калиновић, Милица Лукашевић и Сања Радојевић Шкодрић, Селведин Шаторовић и Фикрет Алић из Савеза синдиката Босне и Херцеговине, Јован Протић, представник Међународне организације рада за Србију, Бојан Лађевац, фондација Фридрих Еберт, Никола Микашиновић и Оливера Степановић из Солидар-Свис Швајцарска, Емира Мешановић из Олоф Палме центра и Наташа Пјевић из Формака.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!