Predsjednica SSRS Ranka Mišić prisustvovala 16. Kongresu Saveza samostalnih sindikata Srbije

Predsjednica SSRS Ranka Mišić prisustvovala je 16. Kongresu Saveza samostalnih sindikata Srbije
Predsjednica SSRS Ranka Mišić prisustvovala je 16. Kongresu Saveza samostalnih sindikata Srbije

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, prisustvovala je 16. Kongresu Saveza samostalnih sindikata  Srbije koji je održan 30.06.2020.godine. u Beogradu. 

Sa Kongresa, kojem je prisustvovalo 296 delegata, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, upućena je zajednička poruka ISKUSTVO SA NAMA, BUDUĆNOST PRED NAMA.

Za predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije ponovo je izabran Ljubisav Orbović, koji će i u narednom petogodišnjem periodu predvoditi organizaciju.
Na kongresu je usvojen Izveštaj o radu SSSS, izveštaji Nadzornog i Statutarnog odbora SSSS između dva kongresa, verifikovan izbor novih članova Vijeća SSSS i izabrani članovi Nadzornog i Statutarnog odbora Saveza.

Usvojena su kongresna dokumenta – Program SSSS, sedam rezolucija i dvije deklaracije.

Zahvalivši se na pozivu da prisustvuje Kongresu, predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, naglasila je da je važno da Sindikat, kao i SSSS, budu jaki i budu solidarni.

„Sindikati moraju biti okupljeni oko čovjeka, jer čovjek će kapital stvarati svojim rukama i svojim znanjem. Nema promena na ovoj planeti bez čovjeka i to sindikati moraju razumjeti kao svoju šansu. Mi moramo da kreiramo promjene po mjeri čovjeka, za manje nejednakosti, za više slobode“.

„Želim vam da budemo solidarni i jaki, to treba radnicima i Srbije i regiona i Evrope. Ne dajmo kapitalu da u ovoj situaciji uzme poene za sebe, da postane još pohlepniji“, poručila je Mišićeva.

Kongresu su prisustvovali i Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Miloš Nenezić, predsjednik Unije poslodavaca Srbije, Zoran Stojiljković, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, Brankica Janković, povjerenica za ravnopravnost, direktorke fondova PIO, Solidarnosti i zdravstvenog osiguranja, Dragana Kalinović, Milica Lukašević i Sanja Radojević Škodrić, Selvedin Šatorović i Fikret Alić iz Saveza sindikata Bosne i Hercegovine, Jovan Protić, predstavnik Međunarodne organizacije rada za Srbiju, Bojan Lađevac, fondacija Fridrih Ebert, Nikola Mikašinović i Olivera Stepanović iz Solidar-Svis Švajcarska, Emira Mešanović iz Olof Palme centra i Nataša Pjević iz Formaka.


NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!