Потписан Појединачни колективни уговор у предузећу „Алпро“ Власеница

Потписан Појединачни колективни уговор у предузећу „Алпро“ Власеница
Потписан Појединачни колективни уговор у предузећу „Алпро“ Власеница

У предузећу  „Алпро“ Власеница одржан је састанак представника Синдиката металске индусртије и рударства РС и  руководства предузећа, на коме је усаглашен и потписан Појединачни колективни уговор за запослене у у овом предузећу. Потписивању Колективног уговора присуствовали су предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Раденко Смиљанић, члан синдикалног одбора Зорица Ружичић, секретар Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић и генерални директор Драган Црњански.

Раденко Смиљанић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске захвалио се генералном директору и његовим сарадницима на поштовању синдиката и свим предузетим активностима да се Колективни уговор потпише и опредијељености за што квалитетнијим социјалним дијалогом, јер је то основ коректне сарадње. Истакао је да овај грански синдикат има до сада потписане појединачне колективне уговоре, који су на снази у предузећима „Алумина“ д.о.о. Зворник, „ЕФТ Рудник и термоелектрана“ д.о.о. Станари, „Орао“ а.д. Бијељина, „Метал“ Градишка, „Јелшинград ливар ливница челика“ Бањалука, „Кармеус“ Добој, А.Д. „Метално“ Зворник, „ТРБ“ Братунац, „Превент“ д.о.о.  Сребреница и сада у предузећу „Алпро“  Власеница. Истакао је да је стање у предузећима, која имају потписан колективни уговор, стабилније са аспекта поштовања права запослених радника и самих предузећа у цјелини.

Тане Пеулић, секретар Синдиката металске индустрије и рударства РС и овлаштени преговарач на приједлог синдикалне организације, истакао је да су Колективним уговором утврђена сва права запослених у складу са Законом о раду РС, а односе се на минули рад 0,5%, регрес за годишњи одмор – просјечна плата исплаћена у предузећу у мјесецу кориштења годишњег одмора, сви услови за рад синдиката, као и регулисана могућност исплате зимнице и огрева запосленим радницима. Драган Црњански, директор предузећа захвалио се гранском синдикату, синдикалном одбору и преговарачком тиму на усаглашавању Колективног уговора и истакао да ће у цјелости поштовати потписани уговор и радити по истом.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!