Потписан Колективни уговор за запослене у Градској управи Требиње

Предсједник Синдикалне организације Градске управе Требиње Тодор Илић и градоначелник Мирко Ћурић, потписали су у петак 19. фебруара 2021. године Колективни уговор за запослене у Градској управи Требиње.

Потписивању Колективног уговора претходили су разговори између предсједника Савеза синдиката Републике Српске, Ранке Мишић, предсједника Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, Бранка Зеленовића и градоначелника града Требиња, Мирка Ћурића на којем је донесен закључак да се у најкраћем року у складу са позитивним прописима из ове области испреговара и потпише колективни уговор.

Након више састанака представника синдикалне организације и послодавца усаглашен је коначан текст Колективног уговора у Градској управи Требиње и потписан 19. фебруара текуће године.

Колективним уговором за запослене у Градској управи Требиње  усклађени су коефицијенти и повећана је цијена рада.

Већи обим права и бољи услови рада које прописује Колективни уговор су резултати рада ове синдикалне организације и гранског синдиката у преговорима са послодавцем.

Кључна порука је да је синдикално организовање и синдикално дјеловање једини начин да се сачувају и побољшају права радника.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!