Потписан  Колективни уговор у компанији „Орао“ а.д. Бијељина

Потписан  Колективни уговор у компанији "Орао" а.д. Бијељина
Потписан  Колективни уговор у компанији "Орао" а.д. Бијељина

Преговарачке стране су у уторак, 23. маја 2023. године и компанији „Орао“ а.д. Бијељина постигле споразум и потписале нови Појединачни колективни уговор. Колективни уговор резултат је коректне сарадње између Синдикалне организације и Управе компаније, који ће резултирати побољшаним условима рада за све запослене.

Потпис на Колективни уговор ставили су в.д. директора компаније „Орао“ а.д. Бијељина Младен Стојановић и предсједник Синдикалне организације Драган Лонтош. Генерални секретар Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић је истакао да нови Колективни уговор представља снажан сигнал о одрживом партнерству између управе компаније и синдикалне организације. У Синдикату металске индустрије и рударства РС очекују да ће ово постати модел сарадње и у другим компанијама, јер се само тако унапређују радни услови и ствара правичније окружење за све запослене у индустрији.

Директор компаније “Орао” а.д. Бијељина  Младен Стојановић истакао је да нови Колективни уговор представља велики корак напријед ка унапређењу услова рада, а биће остварено повећање плата, уз праведнију и адекватнију накнаду за рад, труд и залагање запослених.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!