Округли сто за чланове органа Синдиката здравства и социјалне заштите РС

Округли сто за чланове органа Синдиката здравства и социјалне заштите РС
Округли сто за чланове органа Синдиката здравства и социјалне заштите РС

 Представљање  Нацрта стратегије заштите и здравља на раду у Републици Српској за период 2021 – 2024.године са посебним акцентом на третирање COVID-19 као професионалног обољења и посљедице које ће COVID-19 оставити на ментално здравље радника

У склопу својих програмских активности Синдикат здравства и социјалне заштите РС и Савез синдиката РС организовали су  Округли сто посвећен Нацрту стратегије заштите и здравља на раду у Републици Српској за период 2021 – 2024.године са посебним акцентом на третирање COVID-19 као професионалног обољења и посљедице које ће COVID-19 оставити на ментално здравље радника“.  

Округли сто је одржан у Теслићу, 12. и 13.марта 2021. године за  чланове Републичког одбора, Надзорног одбора и Статутарне комисије Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске.  

Ставове и захтјеве Савеза синдиката Републике Српске о потреби доношења ове Стратегије представила је предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, док су о Нацрту Стратегије заштите и здравља на раду  говорили стручњаци  из   Удружења инжењера заштите на раду РС,  Никола Шобат и из Завода за медицину рада и спорта РС, др.Весна Палексић.

Највише се дискутовало о COVID-19 као професионалном обољењу  односно на који начин се  доказује, затим о накнади плате за вријеме боловања проузрокованог COVID-19  и његовим посљедицама по ментално здравље запослених у здравству.

Након округлог стола, одржана је редовна сједница Републичког одбора Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске.

Округли сто  је реализован кроз пројектну активност Савеза синдиката Републике Српске „Синдикати синдикатима – за сигурнија радна мјеста – стоп пандемији и заштита и здравље на радном мјесту“  путем Међународне конфедерације синдиката.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!