Одржан семинар на тему „Јачања капацитета синдикалних организација Синдиката правосуђа Републике Српске “

Синдикат правосуђа Републике Српске је у сарадњи са фондацијом Фриедрицх-Еберт Стифтунг – канцеларија у Сарајеву, организовао други дио семинара на тему „Јачања капацитета синдикалних организација Синдиката правосуђа РС“. Семинар је одржан 13.12. и 14.12.2019. године у просторијама хотела Хајдучке воде на Борји код Теслића. Учесници семинара били су предсједници синдикалних организација Синдиката правосуђа РС, док су модератори били Мерима Ејубовић научна сарадница фондације Фриедрицх-Еберт Стифтунг, те Горан Станковић, генерални секретар Савеза Синдиката Републике Српске. Послије анализе Анкета које су проведене по синдикалним организацијама правосудних инситуција у Републици Српској, учесници су подјељени у радне групе, које су имале задатак да предложе концепт рада синдикалних органиација, са нарочитим освртом на припрему, дефинисање дневног реда, начин вођења састанка, доношење и реализација закључака и припрема извјештаја. Семинар је послужио да се кроз едукацију предсједника Синдикалних организација и њихов индивидуални рад, побољша стање на терену и ојача сама Синдикална организација, која је основ за јачање капацитета и самог гранског синдиката. Закључци који су донијети послужиће у наредном периоду за јасно и једнобразно  дефинисање рада предсједника Синдикалних организација, као и функционисања самих синдикалних организација, уз повећано активно учешће чланова.  Овом приликом се најискреније захваљујемо фондацији Фриедрицх-Еберт Стифтунг – канцеларија у Сарајеву, а нарочито госпођи Мерими Ејубовић, која је препознала проблем у функционисању Сидниката правосуђа РС, те омогућила да се овакав семинар и одржи. Такође, велики допринос у раду поменутог семинара дао је и Горан Станковић, генерални секретар Савеза Синдиката Републике Српске, који је кроз рад у групама, као и преношењем искуства, доприњео ефикасном раду семинара те креирању акционог плана рада синдикалних организација за наредни период. Предвиђено је да се реализација закључака по синдикалним организацијама оствари у 2020. години, како би се и дошло до циља семинара, а то је Јачања капацитета синдикалних организација Синдиката правосуђа РС.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!