Одржан састанак у предузећу “Јелшинград ливар”

Одржан састанак у предузећу “Јелшинград ливар”
Одржан састанак у предузећу “Јелшинград ливар”

У предузећу „Јелшинград ливар” ливница челика Бања Лука данас је одржан  састанак представника Синдиката металске индустрије и рударства РС са генералним директором овог предузећа. На састанку је разговарано о стању у предузећу и будућности, с обзиром да је дошло до промјене директора као и будућој сарадњи синдиката и послодавца. Раденко Смиљанић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске подржава напоре послодавца на рјешавању свих битних питања у интересу очувања радних мјеста и што бољег материјалног статуса свих запослених радника. Истакао је да је грански синдикат на располагању радницима по свим питањима од заједничког интереса.

Томо Вујановић, генерални директор предузећа истакао је да је наслиједио дуг од око 5.209.000,00 КМ, неповезан радни стаж и доста неуредне односе у погледу организације. Истакао је и да ради са сарадницима на обезбјеђењу што боље штедње, редовном сервисирању отплате дуга, редовне исплате плата и других примања, као и изради функционалне организације и систематизације. Што се тиче сарадње са синдикатом, исказао је безрезервну подршку и сарадњу по свим битним питањима.

Састанку су присуствовали Тане Пеулић, генерални секретар Синдиката металске индустрије и рударства РС и Зоран Илић, предсједник Синдикалне организације „Јелшинград ливар“ Бања Лука.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!