Од сутра штрајкови упозорења по Шумским газдинствима

Од сутра штрајкови упозорења по Шумским газдинствима
Од сутра штрајкови упозорења по Шумским газдинствима

Шумско газдинство ШГ „Романија“ Соколац и Шумска управа ШУ „Источни Стари град“ одржаће у понедјељак 15.11.2021. године штрајк упозорења, у трајању од један час. Штрајк упозорења трајаће од 7.00 до 8.00 часова на радним мјестима, након што Управа ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац није испоштовала захтјеве Јединствене удружене синдикалне организације ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац, као већинке синдикалне организације у ЈП „Шуме Републике Српске“, а тичу се повећања цијене рада и других примања.

Захтјеви ове синдикалне организације су да се цијена рада за октобар-децембар 2021. године повећа на 150,00 КМ, затим да се повећа јединствена цијена рада на нивоу Јавног предузећа „Шуме РС“ на 150,00 КМ у Колективном уговору за период 2022 –  до важења Колективног уговора.

Управа Јавног предузећа „Шуме Републике Српске“ се од јуна ове године, од када Јединствена синдикална организација интезивно тражи преговоре, оглушила на сваки наш захтјев.

Подсјећамо, Јединствена удружена синдикална организација ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац, захтијева од Управе овог предузећа да почну преговори око повећања цијене рада и других примања која се односе на топли оброк, регрес, набавку квалитетне ХТЗ опреме и одобрење новчаних средстава за организовање радничких спортских игара.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!