Od sutra štrajkovi upozorenja po Šumskim gazdinstvima

Od sutra štrajkovi upozorenja po Šumskim gazdinstvima
Od sutra štrajkovi upozorenja po Šumskim gazdinstvima

Šumsko gazdinstvo ŠG „Romanija“ Sokolac i Šumska uprava ŠU „Istočni Stari grad“ održaće u ponedjeljak 15.11.2021. godine štrajk upozorenja, u trajanju od jedan čas. Štrajk upozorenja trajaće od 7.00 do 8.00 časova na radnim mjestima, nakon što Uprava JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac nije ispoštovala zahtjeve Jedinstvene udružene sindikalne organizacije JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, kao većinke sindikalne organizacije u JP „Šume Republike Srpske“, a tiču se povećanja cijene rada i drugih primanja.

Zahtjevi ove sindikalne organizacije su da se cijena rada za oktobar-decembar 2021. godine poveća na 150,00 KM, zatim da se poveća jedinstvena cijena rada na nivou Javnog preduzeća „Šume RS“ na 150,00 KM u Kolektivnom ugovoru za period 2022 –  do važenja Kolektivnog ugovora.

Uprava Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ se od juna ove godine, od kada Jedinstvena sindikalna organizacija intezivno traži pregovore, oglušila na svaki naš zahtjev.

Podsjećamo, Jedinstvena udružena sindikalna organizacija JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, zahtijeva od Uprave ovog preduzeća da počnu pregovori oko povećanja cijene rada i drugih primanja koja se odnose na topli obrok, regres, nabavku kvalitetne HTZ opreme i odobrenje novčanih sredstava za organizovanje radničkih sportskih igara.


Najvažnije aktivnosti Saveza sindikata Republike Srpske u borbi za radnička prava