Очувати производњу и радна мјеста у предузећу „Алумина“

Очувати производњу и радна мјеста у предузећу "Алумина"
Очувати производњу и радна мјеста у предузећу "Алумина"

У организацији Министарства енергетике и рударства Републике Српске, а на иницијативу Савеза синдиката РС, данас је у Бањалуци одржан састанак министра енергетике и рударства Петра Ђокића, министра привреде и предузетништва Војина Митровића и министра правде Милоша Букејловића са делегацијом Савеза синдиката Републике Српске и Синдикалне организације предузећа „Алумина“ а.д. Зворник, коју је предводио потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске Данко Ружичић.

На састанку је разговарано о тренутном стању у предузећу „Алумина“ и положају радника запослених у овом предузећу.

Учесници састанка су се сложили да треба уложити све напоре да се у постојећим условима заштите права радника и будућност пословања предузећа, које је један од најзначајнијих привредних друштава у Републици Српској.

Са састанка је послата јасна и охрабрујућа порука да Влада Републике Српске, као и увијек до сада, у оквиру својих надлежности даје пуну подршку раду и пословању предузећа „Алумина“ и да је од највеће важности за државу да се сачувају производња, радна мјеста и кадрови који носе живот и рад у том дијелу Републике Српске. Савез синдиката РС ће, као и до сада, дати пуну подршку у свим активностима Синдикалној организацији предузећа „Алумина“ а.д. Зворник.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!