Обиљежен 25. август – Дан Савеза синдиката Републике Српске

Обиљежен 25. август – Дан Савеза синдиката Републике Српске
Обиљежен 25. август – Дан Савеза синдиката Републике Српске

У Теслићу је Свечаном сједницом Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске обиљежен 25. август – Дан Савеза синдиката РС. Савез синдиката Републике Српске представља највећу репрезентативну, већинску, радничку организацију, која окупља раднике, чланове синдиката, у 10 гранских синдиката у реалном сектору и пет гранских синдиката у јавном сектору. 29 година постојања представља 29 година непрестане борбе за економско-социјални положај запослених у Републици Српској. Минутом ћутања је на почетку сједнице Предсједништва Савеза синдиката РС одата почаст свима који више, нажалост, нису са нама, а који су дали свој велики допринос у раду Савеза синдиката РС.

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић је у свом обраћању истакла да је Савез синдиката Републике Српске стасавао са Републиком Српском и слободно се може рећи, што и Устав Републике Српске препознаје, да је један од елемената државности и сигурно зачетник демократизације индустријских односа.

Горан Станковић, генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске подсјетио је чланове Предсједништва на активности током протеклих 29 година рада и дјеловања Савеза синдиката РС. Те давне 1992. године 25. августа основан је Синдикат Републике Српске, који је био важан  елеменат државности.  И поред свих изазова, Савез синдиката  РС опстајао је као једина истинска и одговорна синдикална организација, а једини циљ је био очување и унапређење радничких права у Српској.

На Свечаној сједници Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске опростили смо се од троје наших људи, који су стекли услове и одлазе у заслужену пензију, а то су Тане Пеулић – оснивач и бивши предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС, коме је за посебне заслуге у оснивању и развоју Савеза синдиката РС уручена златна плакета и захвалница, Александар Томић – бивши предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије РС и Мирослав Зечевић – бивши предсједник Синдиката финансијских организација РС, којима је уручена сребрна плакета за посебне заслуге у оснивању и развоју Савеза синдиката РС, као и захвалнице.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!