Никола Шобат поново на челу Синдиката медија и графичара РС

Никола Шобат поново на челу Синдиката медија и графичара РС
Никола Шобат поново на челу Синдиката медија и графичара РС

Скупштина Синдиката медија и графичара Републике Српске реизабрала је 12.6.2021. године у Бањалуци Николу Шобата за свог предсједника. Шобат је у други мандат изабран једногласно и обављаће функцију предсједника у наредне четири године.

– Желим да се захвалим драгим колегама на указаном повјерењу да овај синдикат поведем кроз други мандат. Синдикат медија и графичара увијек је отворен за помоћ свим колегама у медијима, издавачкој и графичкој области. Заједно ћемо радити на поправљању и унапређивању положаја свих наших колега – рекао је Шобат.

Он је подсјетио да је улога медија кључна за развој свих демократских процеса и развоја друштва у којем живимо, али и да притисак на њих није био већи.

– Посебан фокус имаћемо на нападе на новинаре и промјену става грађанима који мисле да је то сасвим у реду. Усто, врло је важно да се истакне колико новинари, графичари и издавачи раде, да су на радним мјестима сатима након завршетка радног времена, да одмора и предаха немају ни празницима ни викендима, да имају лоше или никакве уговоре и неријетко немају уплаћене доприносе. Против свега тога се боримо и не одустајемо – рекао је Шобат.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!