Nikola Šobat ponovo na čelu Sindikata medija i grafičara RS

Skupština Sindikata medija i grafičara Republike Srpske reizabrala je 12.6.2021. godine u Banjaluci Nikolu Šobata za svog predsjednika. Šobat je u drugi mandat izabran jednoglasno i obavljaće funkciju predsjednika u naredne četiri godine.

– Želim da se zahvalim dragim kolegama na ukazanom povjerenju da ovaj sindikat povedem kroz drugi mandat. Sindikat medija i grafičara uvijek je otvoren za pomoć svim kolegama u medijima, izdavačkoj i grafičkoj oblasti. Zajedno ćemo raditi na popravljanju i unapređivanju položaja svih naših kolega – rekao je Šobat.

On je podsjetio da je uloga medija ključna za razvoj svih demokratskih procesa i razvoja društva u kojem živimo, ali i da pritisak na njih nije bio veći.

– Poseban fokus imaćemo na napade na novinare i promjenu stava građanima koji misle da je to sasvim u redu. Usto, vrlo je važno da se istakne koliko novinari, grafičari i izdavači rade, da su na radnim mjestima satima nakon završetka radnog vremena, da odmora i predaha nemaju ni praznicima ni vikendima, da imaju loše ili nikakve ugovore i nerijetko nemaju uplaćene doprinose. Protiv svega toga se borimo i ne odustajemo – rekao je Šobat.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!