Нема смањења плата радницима у области високог образовања

Нема смањења плата радницима у области високог образовања
Нема смањења плата радницима у области високог образовања

На данашњем састанку представника Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске које је предводио предсједник Драган Гњатић и представника Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво у Влади Републике Српске, на челу са Срђаном Рајчевићем, договорено је да у наредном периоду неће бити смањења плата за раднике у области високог образовања.

Предсједник овог Синдиката је изразио задовољство што неће бити смањења плата, те рекао да ће Синдикат у складу са тим планирати даље побољшање материјалног и социјалног статуса запослених у овој области.

Драган Гњатић је посебно истакао да је потребно радити на повећању плата радника у цјелокупној области образовања, а нарочито на уједначавању плата са осталим корисницима буџета.

Поменуо је и одлазак младих из земље и да је један од начина заустављања одласка  боље вредновање и много боље плаћен научно-истраживачки рад.
Министар Рајчевић је изразио задовољство због досадашње сарадње овог министарства и синдиката, те навео да је трајна опредјељеност Владе РС да сарадња буде настављена.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!