Nema smanjenja plata radnicima u oblasti visokog obrazovanja

Nema smanjenja plata radnicima u oblasti visokog obrazovanja
Nema smanjenja plata radnicima u oblasti visokog obrazovanja

Na današnjem sastanku predstavnika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske koje je predvodio predsjednik Dragan Gnjatić i predstavnika Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske, na čelu sa Srđanom Rajčevićem, dogovoreno je da u narednom periodu neće biti smanjenja plata za radnike u oblasti visokog obrazovanja.

Predsjednik ovog Sindikata je izrazio zadovoljstvo što neće biti smanjenja plata, te rekao da će Sindikat u skladu sa tim planirati dalje poboljšanje materijalnog i socijalnog statusa zaposlenih u ovoj oblasti.

Dragan Gnjatić je posebno istakao da je potrebno raditi na povećanju plata radnika u cjelokupnoj oblasti obrazovanja, a naročito na ujednačavanju plata sa ostalim korisnicima budžeta.

Pomenuo je i odlazak mladih iz zemlje i da je jedan od načina zaustavljanja odlaska  bolje vrednovanje i mnogo bolje plaćen naučno-istraživački rad.
Ministar Rajčević je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje ovog ministarstva i sindikata, te naveo da je trajna opredjeljenost Vlade RS da saradnja bude nastavljena.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!