Настављени преговори у компанији „АЛПРО“ а.д. Власеница

Настављени преговори у компанији „АЛПРО“  а.д. Власеница
Настављени преговори у компанији „АЛПРО“  а.д. Власеница

У компанији „АЛПРО“  а.д. Власеница настављени су преговори представника синдиката и послодавца за закључивање Колективног уговора код послодавца. У преговарачком тиму су предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Раденко Смиљанић, генерални секретар овог синдиката Тане Пеулић, виши стручни сарадник за правне послове Савеза синдиката РС Дијана Максимовић, предсједник Синдикалне организације „АЛПРО“ а.д. Власеница Мишел Лазић и члан Синдикалног одбора Зорица Ружичић. У име компаније преговоре су водили генерални директор компаније Драган Црњански, представници Групације Алумил С.А. из Грчке и адвокатски тим који заступа компанију.

На преговорима је било ријечи о усаглашавању текста Колективног уговора за запослене у компанији „АЛПРО“ а.д. Власеница, на основу раније сачињеног нацрта текста. Синдикат је генералном директору и власницима компаније упутио неколико примједби и сугестија у циљу побољшања материјалног положаја радника, које су начелно прихваћене, те је договорено да стручне службе заједнички усагласе коначан текст Појединачног  колективног уговора.

Генерални секретар Синдиката металске индустрије и раударства РС Тане Пеулић, изразио је велико задовољство досадашњом сарадњом са менаџментом компаније, те коректног односа према радницима и синдикату у дијелу испуњавања свих права запослених радника и захтјева синдиката. Упознао је присутне о потреби потписивања колективног уговора код послодавца, којим ће бити усаглашена сва права и обавезе како радника, тако и послодавца, што ће у коначници довести до лакшег, али и профитабилнијег функционисања компаније .

Присутни представници компаније су прихватили све сугестије синдиката и усагласили се око потребе да се у што краћем року потпише Колективни уговор код послодавца, који ће се примјењивати и на запослене у д.о.о. БХ АЛУМИНИУМ, који је у власништву компаније „АЛПРО“ а.д. Власеница и чији су радници чланови Синдикалне организације „АЛПРО“ а.д. Власеница.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!