Наставак разговора о новом систему плата идуће седмице

Наставак разговора о новом систему плата идуће седмице
Наставак разговора о новом систему плата идуће седмице

Делегација Савеза синдиката Републике Српске, коју је предводила предсједница Ранка Мишић, разговарала је данас у Бањалуци са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и министром финансија Српске Зором Видовић.

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић је истакла на састанку да је важно уредити систем плата у Српској, како би се побољшао положај свих радника, посебно у реалном сектору. Нагласила је да је важно да се у Српској води трипартитни социјални дијалог, како би се повећале плате, сачувала радна мјеста и смањио одлазак радне снаге из Републике Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик нагласио је на састанку са делегацијом Савеза синдиката Републике Српске да се проблеми радника у реалном сектору морају рјешавати кроз социјални дијалог и учешће свих заинтересованих страна. Додик је пружио подршку у раду Савезу синдиката Српске и борби за побољшање положаја и заштите радника и поздравио иницијативу за одржавање састанка чланова Владе Републике Српске са Савезом синдиката и Уније послодавца који би требао да буде одржан сљедеће седмице.

Предсједник Републике Српске је истакао да је Влада Српске подржала реални сектор у посљедње четири године са готово милијарду КМ, само у прошлој години за програм повећања плата у реалном сектору издвојена су 23 милиона КМ, јер је повећање плата и побољшање услова рада једини начин да се сачува радна снага у Републици Српској.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!