Nastavak razgovora o novom sistemu plata iduće sedmice

Delegacija Saveza sindikata Republike Srpske, koju je predvodila predsjednica Ranka Mišić, razgovarala je danas u Banjaluci sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i ministrom finansija Srpske Zorom Vidović.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić je istakla na sastanku da je važno urediti sistem plata u Srpskoj, kako bi se poboljšao položaj svih radnika, posebno u realnom sektoru. Naglasila je da je važno da se u Srpskoj vodi tripartitni socijalni dijalog, kako bi se povećale plate, sačuvala radna mjesta i smanjio odlazak radne snage iz Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je na sastanku sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske da se problemi radnika u realnom sektoru moraju rješavati kroz socijalni dijalog i učešće svih zainteresovanih strana. Dodik je pružio podršku u radu Savezu sindikata Srpske i borbi za poboljšanje položaja i zaštite radnika i pozdravio inicijativu za održavanje sastanka članova Vlade Republike Srpske sa Savezom sindikata i Unije poslodavca koji bi trebao da bude održan sljedeće sedmice.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da je Vlada Srpske podržala realni sektor u posljednje četiri godine sa gotovo milijardu KM, samo u prošloj godini za program povećanja plata u realnom sektoru izdvojena su 23 miliona KM, jer je povećanje plata i poboljšanje uslova rada jedini način da se sačuva radna snaga u Republici Srpskoj.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!