Јавне расправе о Нацрту Закона о заштити од узнемиравања на раду Републике Српске

Јавне расправе о Нацрту Закона о заштити од узнемиравања на раду Републике Српске
Јавне расправе о Нацрту Закона о заштити од узнемиравања на раду Републике Српске

Савез синдиката Републике Српске, дуже од три године, интензивно ради на изради Закона о заштити од узнемиравања на раду и првенстено захваљујући нашем  раду и упорности, по први пут у историји би требали добити посебан закон који ће третирати ову област.

Након утврђивања Радног материјала од стране трипартитне Радне групе у којој су учествовали представници Савеза синдиката РС, Народна скупштина РС утврдила је Нацрт Закона о заштити од узнемиравања на раду.

Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске, у складу са Закључком Народне скупштине Републике Српске од 11.2.2021. године, одржава  јавне расправе о Нацрту Закона о заштити од узнемиравања на раду Републике Српске, по сљедећем распореду:

  • Добој – Скупштина града Добоја – 3.3.2021. године (сриједа) у 11,00 сати,
  • Бијељина – Скупштина града Бијељина – 4.3.2021. године (четвртак) у 10,00 сати,
  • Приједор – Центар филм  Приједор – Кино сала, ул. Краља Петра I Ослободиоца 39   –  9.3.2021. године (уторак)  у 11,00 сати,
  • Источно Сарајево – Скупштина града Источно Сарајево – 10.3.2021. године (сриједа) у 11,00 сати,
  • Требиње – Скупштина града Требиње – 11.3.2021. године (четвртак) у 10,00 сати,
  • Бања  Лука – Републичка управа за инспекцијске послове – Велика сала – ул. Вељка Млађеновића бб – 16.03.2021. године ( уторак) у 11,00 сати

Имајући у виду да се ради о веома важном законском рјешењу за све раднике у Републици Српској, позивамо све заинтересоване синдикалне организације и чланове  да узму активно учешће на јавним расправама.

Нацрт Закона о заштити од узнемиравања на раду Републике Српске


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!