Javne rasprave o Nacrtu Zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu Republike Srpske

Javne rasprave o Nacrtu Zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu Republike Srpske
Javne rasprave o Nacrtu Zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu Republike Srpske

Savez sindikata Republike Srpske, duže od tri godine, intenzivno radi na izradi Zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu i prvensteno zahvaljujući našem  radu i upornosti, po prvi put u istoriji bi trebali dobiti poseban zakon koji će tretirati ovu oblast.

Nakon utvrđivanja Radnog materijala od strane tripartitne Radne grupe u kojoj su učestvovali predstavnici Saveza sindikata RS, Narodna skupština RS utvrdila je Nacrt Zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu.

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske, u skladu sa Zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske od 11.2.2021. godine, održava  javne rasprave o Nacrtu Zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu Republike Srpske, po sljedećem rasporedu:

  • Doboj – Skupština grada Doboja – 3.3.2021. godine (srijeda) u 11,00 sati,
  • Bijeljina – Skupština grada Bijeljina – 4.3.2021. godine (četvrtak) u 10,00 sati,
  • Prijedor – Centar film  Prijedor – Kino sala, ul. Kralja Petra I Oslobodioca 39   –  9.3.2021. godine (utorak)  u 11,00 sati,
  • Istočno Sarajevo – Skupština grada Istočno Sarajevo – 10.3.2021. godine (srijeda) u 11,00 sati,
  • Trebinje – Skupština grada Trebinje – 11.3.2021. godine (četvrtak) u 10,00 sati,
  • Banja  Luka – Republička uprava za inspekcijske poslove – Velika sala – ul. Veljka Mlađenovića bb – 16.03.2021. godine ( utorak) u 11,00 sati

Imajući u vidu da se radi o veoma važnom zakonskom rješenju za sve radnike u Republici Srpskoj, pozivamo sve zainteresovane sindikalne organizacije i članove  da uzmu aktivno učešće na javnim raspravama.

Nacrt Zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu Republike Srpske