Горан Савановић: Спријечити рад недјељом

Горан Савановић: Спријечити рад недјељом
Горан Савановић: Спријечити рад недјељом

Синдикат трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске већ скоро годину дана води активности око укидања или смањивања рада недјељом у области трговине у Републици Српској.  Горан Савановић, предсједник Гранског синдиката каже да, нажалост, до сада нису постигнути  задовољавајући резултати.

„Нажалост, слична ситуација се дешава и у окружењу. Колеге из Црне Горе имале су могућност да уживају у одлуци Владе Црне Горе, која је донијела Закон о унутрашњој трговини којим је забранила рад недјељом. Поменути закон има и изузетке који кажу да се у одређеним моментима ради, али одлуке о томе доносе локални органи. Међутим, прва недјеља – 20. октобар,  након ступања Закона о унутрашњој трговини на снагу,  показала је да послодавци нису испоштовали одлуку да се не ради недјељом“, – каже Горан Савановић.

Синдикат  трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске дају пуну подршку колегама из Црне Горе на даљим активностима на спречавању рада недјељом. Подржавамо њихову бробу, у нади да ћемо и у РС успјети да се изборимо да недјеља буде нерадна, или бар да се смањи број радних недјеља у трговини током године.

Нашем синдикату се за подршку обратила Весна Милоњић Алексић, предсједница Синдиката радника трговине Црне Горе.

 


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!