Goran Savanović: Spriječiti rad nedjeljom

Goran Savanović: Spriječiti rad nedjeljom
Goran Savanović: Spriječiti rad nedjeljom

Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske već skoro godinu dana vodi aktivnosti oko ukidanja ili smanjivanja rada nedjeljom u oblasti trgovine u Republici Srpskoj.  Goran Savanović, predsjednik Granskog sindikata kaže da, nažalost, do sada nisu postignuti  zadovoljavajući rezultati.

„Nažalost, slična situacija se dešava i u okruženju. Kolege iz Crne Gore imale su mogućnost da uživaju u odluci Vlade Crne Gore, koja je donijela Zakon o unutrašnjoj trgovini kojim je zabranila rad nedjeljom. Pomenuti zakon ima i izuzetke koji kažu da se u određenim momentima radi, ali odluke o tome donose lokalni organi. Međutim, prva nedjelja – 20. oktobar,  nakon stupanja Zakona o unutrašnjoj trgovini na snagu,  pokazala je da poslodavci nisu ispoštovali odluku da se ne radi nedjeljom“, – kaže Goran Savanović.

Sindikat  trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske daju punu podršku kolegama iz Crne Gore na daljim aktivnostima na sprečavanju rada nedjeljom. Podržavamo njihovu brobu, u nadi da ćemo i u RS uspjeti da se izborimo da nedjelja bude neradna, ili bar da se smanji broj radnih nedjelja u trgovini tokom godine.

Našem sindikatu se za podršku obratila Vesna Milonjić Aleksić, predsjednica Sindikata radnika trgovine Crne Gore.