Дводневни семинар за активисте Синдиката саобраћаја и веза Републике Српске

Дводневни семинар за активисте Синдиката саобраћаја и веза Републике Српске
Дводневни семинар за активисте Синдиката саобраћаја и веза Републике Српске

Реализујући програмске активности,  Синдикат саобраћаја и веза Републике Српске је на Јахорини, у периоду од 22 – 24.10.2020. године организовао дводневни семинар за чланове органа, представнике младих и жена овог Гранског синдиката.

Семинару су присуствовали и предсједница Савеза синдиката Репубике Српске, Ранка Мишић и генерални секретар Савеза, Горан Станковић.

Предсједница Савеза синдиката РС упознала је учеснике семинара о активностима Савеза синдиката Републике Српске, с посебним акцентом на Приједлог глобалних мјера за Програм економских реформи Републике Српске за период  2021 – 2023 година.

Основна тема семинара била је заштита на раду и очување здравља радника за вријеме пандемије COVID 19, о чему је учеснике семинара упознао генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Горан Станковић.

Учесници семинара упознати су и са  различитим могућностима, како Синдикат може заштити права радника и то заштита права радника пред послодавцем,  као и путем Инспекције рада, Агенције за мирно рјешавање радних спорова и надлежних судова, о чему је говорио Небојша Бљајић, дипломирани правник у Служби за бесплатну правну помоћ Савеза синдиката Републике Српске.

Кроз интерактивни рад и међусобну размјену информација, учесници семинара су анализирали стање у синдикалним организацијама из области поштанског, жељезничког, друмског и ваздушног саобраћаја, те размотрили начине и могућности за унапређење синдикалног рада, а све у циљу боље и квалитетније заштите права радника.

Поред семинара, одржана је и Ванредна скупштина – Конгрес Синдиката саобраћаја и веза Републике Српске на којој је усвојен нови Статут и извршен избор нових чланова и органа Синдиката саобраћаја и веза Републике Српске.

Семинар је одржан уз подршку Савеза синдиката Републике Српске и Међународне конфедерације синдиката.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!