Драган Гњатић позвао просвјетне раднике да се вакцинишу

Драган Гњатић позвао просвјетне раднике да се вакцинишу
Драган Гњатић позвао просвјетне раднике да се вакцинишу

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић позвао је просвјетне раднике у Републици Српској, али и све грађане да се вакцинишу против вируса корона да би школска година почела у нормалнијим условима.

Гњатић је рекао да је потребно да просвјетни радници и сви они који раде у образовању, науци и култури, као и остали грађани, што масовније буду вакцинисани да би школска година почела без подјела одјељења на групе, а час трајао 45 минута.

Он је истакао да Синдикат инсистира на добровољности и да свако одлучује у своје име, те указао да посљедњих дана влада велики интерес.

„Потребно је да што већи број просвјетних радника и радника у образовању, науци и култури буде вакцинисан како бисмо имали што већу сигурност у наредном периоду“, нагласио је Гњатић и напоменуо да је одређен број просвјетних радника примио вакцину.

Али, додао је, колеге, чланови Синдиката, инстистирају да колеге у што већем броју буду вакцинисани, тако да и Синдикат образовања, науке и културе апелује да се тај процес проведе што прије тамо гдје није.

„И ја сам прележао корону, лежао у болници, био на кисеонику, знам шта то значи, вакцинисан сам и апелујем да се колеге што прије вакцинишу“, истакао је Гњатић.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!